Site Overlay

Een petitie aan Gouveneur Rick Perry: Texas moet toegeven dat Todd Willingham onschuldig was.

Handtekeningen.

Texas moet toegeven dat Todd Willingham onschuldig was.

Een petitie aan gouveneur Rick Perry en de staat van Texas om te erkennen dat de brand in zaak van Cameron Todd Willingham geen brandstichting was. En omdat er geen misdaad was gepleegd, er op 17 Februari 2004 in Texas een onschuldige man is geexecuteerd.

Aan: Gouveneur van Texas, Rick Perry

Cameron Todd Willingham werd in 2004 geexecuteerd voor moord, na veroordeeld te zijn voor het aanstichten van een brand dat zijn drie kinderen het leven nam. Maar een aantal verslagen van gerespecteerde brand experts, waaronder een van Dr. Craig Beyler welke is afgeleverd aan de Forensisch Onderzoeks Commissie in Texas, waaruit geconcludeerd werd dat de brand die de Willingham kinderen het leven nam niet was veroorzaakt door brandstichting. Wij, de ondertekenden, sporen u aan de bevindingen over het ontbreken van brandstichting van de experts te accepteren en publiekelijk de onschuld van Cameron WIllingham toe te geven. We moeten niet nog meer onrecht doen aan de onschuldige geexecuteerde man, door zijn naam door het slijk te halen.

De staat Texas zou alle executies stop moeten zetten na het nieuws dat de onderzoeker ingehuurd door de Forensisch Onderzoeks Commisie te Texas heeft geconcludeerd dat de brand in de zaak van Cameron Willingham een ongeluk was en niet brandstichting. Willingham is geexecuteerd voor brandstichting/moord, maar er was eigenlijk geen brandstichting en dus geen misdaad. Texas heeft een onschuldig persoon geexecuteerd.

Gouveneur Perry, u heeft de verantwoordelijkheid acties te ondernemen zodat Texas niet weer een onschuldig persoon executeerd. Als gouveneur van deze staat heeft u de taak om de tekortkomingen van een beschadigd systeem te repareren.

Het systeem in Texas waarbij executies worden uitgevoerd, moet worden stopgezet. Gouveneur Perry, u zou een gebalanceerd en onpartijdige commissie moeten starten die alle aspecten van het Texas doodsstraf systeem onderzoekt, erachter komt wat er fout is gegaan in de zaak van Willingham en hoe de executie van onschuldige personen in de toekomst kan worden voorkomen.

This petition was created and written by Texas Moratorium Network. If you have questions, call TMN at 512-961-6389. If you are shocked to learn that Texas has executed an innocent person, please attend the 10th Annual March to Abolish the Death Penalty on October 24, 2009 in Austin, Texas.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *