Site Overlay

A petíció Rick Perry: Texas ismerje el, hogy Todd Willingham ártatlan volt

A jelenleg érvényes aláirások.

Texas ismerje el, hogy Todd Willingham ártatlan volt

A petíció Rick Perry kormányhoz és Texas államhoz szól, melyben elismerik, hogy Cameron Todd willingham ügye nem gyújtogatás volt, ebből következően bűncselekmény sem történt és Texas állam egy ártatlan embert végzett ki 2004. február 17-én.

Rick Perry-nek, Texas állam kormányzójának

Cameron Todd Willinghamet gyilkosságért végezték ki 2004-ben, miután bűnösnek találták olyan tűz okozásában, mely három gyermekének életét oltotta ki. Számos jelentés, melyeket tűzszerész szakértők készítettek, beleértve a Texasi Bűnügyi Tudományok Tanácsának tagját, dr. Craig Beylert is – a szakvélemények egyetértenek abban, hogy a tűz, mely a három Willingham gyermek halálát okozta, nem gyújtogatás következménye volt.

Alulírottak kérjük, hogy fogadja el a szakértők megállapításait, mely szerint nem történt gyújtogatás és a nyilvánosság előtt ismerje el Cameron Willingham ártatlanságát.

Nem tudjuk elfogadni egy ártatlan ember kivégzésének igazságtalanságát és nevének homályban tartását.

Texas államnak minden kivégzést el kellene halasztania azon hírek hallatán, melyeket a Texasi Bűnügyi Tudományos Tanács adott közre, és melyek megállapítják, hogy a tűz, meylért Cameron Todd Willinghamet elítélték, baleset volt, nem pedig gyújtogatás.

Perry kormányzó! Öné a felelősség, hogy lépéseket tegyen annak érdekében, hogy Texas ne végezzen ki ártatlan embert. Mint az állam kormányzója az Ön dolga és kötelessége fellépni a rendszerben keletkezett hibákkal szemben és gondoskodni azok kijavításáról.

A texasi rendszernek a kivégzéseket fel kell függesztenie. Perry kormányzó, Ön jelölhet egy független és egyensúlyban lévő tanácsot, bizottságot annak céljából, hogy vizsgálják ki a halálbüntetések rendszerének minden aspektusát, hogy meghatározásra kerüljön, mi volt a hiba a Willingham ügyben és miként lehet megelőzni egy ártatlan ember kivégzését.

This petition was created and written by Texas Moratorium Network. If you have questions, call TMN at 512-961-6389. If you are shocked to learn that Texas has executed an innocent person, please attend the 10th Annual March to Abolish the Death Penalty on October 24, 2009 in Austin, Texas.